De harde vonnissen aan het adres van 53 Hirak activisten zijn door de meeste Marokkaanse Nederlanders met geschoktheid en verdriet ontvangen. Terechte reacties. Met deze lange straffen geeft Marokko een verkeerd signaal af als het gaat om eerbiediging van mensenrechten en democratie. De Hirak protesten kenmerken zich door op een vreedzame wijze grondrechten als werk, goede gezondheidszorg en toegankelijk onderwijs te eisen.

Het SMN maakt zich zorgen over de impact van deze buitensporige veroordelingen op Marokkaanse Nederlanders. Vooral op degenen die hun roots hebben in het Rif-gebied.

Het SMN is ook bezorgd over de groeiende angst onder Marokkaans-Nederlandse Hirak sympathisanten. Ons bereiken signalen dat sommigen Marokko deze zomervakantie mijden vanwege de vrees daar opgepakt te worden. We roepen de Nederlandse overheid op om  alert te zijn  voor deze signalen en in actie te komen wanneer de vrijheid en veiligheid van Nederlandse staatsburgers in het geding komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *