Beste relatie,

Veel Marokkaanse Nederlanders zijn betrokken bij de protestbeweging Hirak. De Hirak ontstond n.a.v. de dood van visverkoper Mohsin Fikri eind oktober 2016 in de stad Al Hoceima. De betogers eisen, naast het bestrijden van corruptie, het verbeteren van hun situatie op sociaal, economisch en cultreel gebied.

Voor sommige Marokkaanse Nederlanders houdt de betrokkenheid vooral verband met hun verbondenheid met en de toegenomen onrust in de Rif-regio. In het bijzonder hebben mensen, die voor hun vakantie naar het Rif-gebied zijn gegaan, bepaalde effecten direct of indirect ervaren.

Om inzicht hierin te krijgen, willen EtnoBarometer en het SMN de ervaringen en beelden van Nederlands-Marokkaanse vakantiegangers peilen.

Deze vragenlijst is bedoeld voor personen die de afgelopen zomervakantie in Marokko zijn geweest. Het invullen zal niet veel langer dan 10 minuten duren.

We verzoeken je vriendelijk deze vragenlijst voor 23 september in te vullen. Begin oktober publiceren we de uitkomst van dit onderzoek. Je komt bij de vragenlijst door op deze link te klikken:

Start onderzoek
Dank voor je deelname. Wij stellen het op prijs wanneer u de vragenlijst verspreidt onder vrienden en familie.

P.s: Wij verloten een aantal cadeaubonnen van BOL.COM ter waarde van € 25,- onder respondenten die de vragenlijst hebben ingevuld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *